5 februari 2013

Avskaffa reavinstskatten


En rörligare arbetsmarknad kräver en rörligare bostadsmarknad. Ska man kunna ta de jobb som finns eller byta jobb måste man också kunna flytta dit jobben finns.

Det gäller unga som måste kunna ta jobbet de vill ha, även om det inte är där man alltid bott. Det gäller äldre  som varit arbetslösa och får ett erbjudande i en annan del av Sverige. Och det gäller när man vill byta jobb. Därför är det bra med de reformer som nu görs, som underlättar andrahandsuthyrning och som gör det enklare att hyra ut ett rum.

 Men vi måste också göra så att det byggs fler bostäder i de delar av landet som växer. Och då behöver vi en friare hyressättning. Och vi måste se till att man inte skattevägen straffar den som flyttar. Därför bör vi avskaffa reavinsten på försäljningar åtminstone på den del av pengarna som går åt till en ny bostad. Man ska kunna flytta om Sverige ska kunna växa med fler jobb. 

1 kommentar:

  1. Mycket bra! Bostadsfrågorna är avgörande för tillväxt, utveckling och rörlighet på en modern arbetsmarknad. Särskilt viktigt för Stockholmsområdet.

    SvaraRadera