7 mars 2013

Ge missbrukare chansen till ett liv utan droger

I Danmark och Norge finns det fler tunga narkomaner än i Sverige. Resultatet av en liberalare inställning i våra grannländer borde avskräcka drogliberala krafter även i Sverige.
I Danmark pågår ett heroinprogram med gratis utdelning till sprutnarkomaner och sprutbytesprogram. I Norge vill man nu införa lagligt bruk av rökheroin som ett alternativ till injektioner - allt för att stoppa den höga dödligheten av överdoser.
Vårt eget substitutionsprogram leder till ett ökat blandmissbruk och fler missbrukare. Och ersätter bara en drog med en annan.

Det är dax att  fokusera mer på behandlingar som leder till hel drogfrihet - goda exempel finns med Nordenhemskliniken i Göteborg, som med lång erfarenhet lyckats ge många tunga missbrukare ett värdigt och drogfritt liv tillbaka.

1 kommentar:

  1. I din presentation skriver du: "Viktigaste politiska uppgiften är att öka människors frihet över sin vardag och sina liv."
    Omfattar inte den friheten att själv få bestämma vad man konsumerar? Du utgår uppenbarligen från att ALLA önskar bli drogfria. Varför....?? Drog betyder (som du säkert vet) medicin och många av de som brukar/missbrukar sådant som i Sverige (ibland av oförklarliga skäl) etiketterats som "narkotika", använder helt enkelt drogerna som självmedicinering. Jag är helt övertygad om att dessa önskar fortsätta med de droger som får dem att leva ett mera normalt och drägligt liv.
    Och om de verkligen uttrycker en seriös önskan om total drogfrihet- varför inte låta dem genomgå en Ibogain-behandling, istället för att rutinmässigt stämpla ämnet som knark, FAST det inte finns upptaget i förteckningarna i någon av de internationella narkotikakonventionerna?
    Knarkstämpeln omöjliggör ju forskning på plantan och dess effekter i Sverige, så politikernas prat om att hjälpa de utsatta narkomanerna framstår som tomt prat.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Ibogain


    SvaraRadera