21 mars 2013

M kommuner bäst - bra villkor för företagande och välfärd

Välskötta kommuner är välskötta både vad gäller nytta för skattepengarna, kvalitet i välfärden och villkoren för företagandet. Om man ser till att lösa problem, ställa krav och öppna för mångfald så får man bättre förutsättningar för alla. Det är en myt att kvalitetssatsning bara sker inom ett område.
Moderata kommuner ska se till att verksamheten i sin helhet har hög kvalitet. Aldrig tro att välfärden står i motsats till jobben och tillväxten. Och alltid veta att den viktigaste uppgiften, viktigare än att tro att man hjälper välfärden genom att underminera medborgarnas sociala trygghet, är att se till att verksamheten håller höga krav. Så enkelt och så svårt är det. Och kan dessutom medborgarna välja det som är bäst för dem blir det bättre än när politiker bestämmer vad som är bäst för medborgarna.
Det är ingen tillfällighet att kommuner med bra villkor för företagande också har bra skolor och äldreomsorg. De dåliga skolorna ligger där man tror att välfärden står på egna ben och bara behöver högre skatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar