3 april 2013

Alliansens politik ökar välfärden



Publicerat i Mitti Danderyd
2013-03-02

Svar på insändaren ”Ett gott samhälle ska erbjuda trygghet” den 19 mars;

Sverige är ett av få länder i Europa som har tillväxt, med ökade resurser för det gemensamma liksom för enskilda människors välfärd, med bibehållen sysselsättning och med utrymme för ökade offentliga utgifter för sola och omsorg.

Det har vi kunnat åstakomma genom att hålla i de offentliga finanserna, sänkta saktter så att fler kan få jobba och samtidigt värna den välfärd som formas bland människor själva.

Och nu angriper Ingar Beckman Hirschfeldt (S) den politik som lett till detta. Hade hon hellre haft en politik som gjort att fler barnfamiljer hade haft det svårare att klara månaddsskifterna, varit otryggare och osäkrare i stället för tryggare och med marginaler varje månad?

Hade hon hellre haft höga skatter på jobb så att arbetslösheten varit högre? Hade hon hellre ökat underskotten så att räntorna hade stigit och investeringarna sjunkit?

Varför kan socialdemokrater inte fundera på frågan hur det kan komma sig att överallt där man gjort som de vill har man djup kris medan vi, i det land som de kritiserar mest, har Europas mest stabila ekonomi, med tillväxt och större inkomster efter skatt?

Isabella Jernbeck
Riksdagsledamot (M)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar