8 september 2013

Ansvarslösa S

Socialdemokraternas hållning i skattefrågan är i grunden oacceptabel.  Å ena sidan säger de att skattesänkningar genom ett femte jobbavdrag är ansvarslösa samtidigt som de säger att om det  införs så ska de behålla det och inte höja skatten.

Antingen menar de allvar med att det är ansvarslöst att sänka skatten. Då kan de inte gärna ta ansvar för det om de vinner valet. Då ska de ju ta ansvar för landet. Och ett politiskt parti kan inte gärna gå till val på att föra en vad de anser ansvarslös politik.

Eller så vet de att det inte är ansvarslöst att sänka skatten men de vill inte göra det för de vill hellre själva bestämma över skattebetalarnas pengar eftersom de anser att de kan göra av med dem bättre än skattebetalarna själva.

Och så är det självklart. De har accepterat samtliga jobbavdrag i efterhand, trots att de alla var ansvarslösa. Och jobbavdragen har lett till fler jobb och att svensk ekonomi har klarat sig bättre än andra. Så dåligt är inte det.

Men om de vinner valet kommer deras politik bygga på uppfattningen att sänkta skatter är ansvarslöst och att de använder medborgarnas pengar bättre än dem själva. Så de kommer höja skatter. Inte för att det är ansvarsfullt eller för att välfärden behöver det utan för att socialdemokraterna behöver det för sin politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar