8 november 2013

Ökade utgifter leder till ökade skatter och färre jobb

Det börjar nästan bli lite löjeväckande men trots att det är mindre än ett år fram till valet vet Socialdemokraterna inte vad de vill göra med makten om de vinner valet. De låtsas som om de är chockerade över att vi moderater vill fortsätta sänka skatt och skapa fler jobb samtidigt som de säger sig vilja höja skatter även om det drabbar jobben.

Men de säger inte hur mycket de vill höja skatten. Bara för att täcka in de ökade utgifter som de har redovisat måste skatten höjas med 30 miljarder. Men förutom det så öppnar de upp alla bidragssystem för en snabb återgång till den tid då svenska folket visserligen tillhörde de friskaste i världen men också de mest sjukskrivna. Det kommer att kosta skattehöjningar och nya skattehöjningar.

 För den enskilde löntagaren handlar det om jobbavdragen. Dem har S varit emot hela tiden och sagt att de accepterat sen. Och så kommer de göra nu också med det femte jobbskatteavdraget. Säger de. Men om de accepterar det i efterhand måste de höja andra skatter eftersom de likväl kommer att öka utgifterna. Och då måste de höja andra skatter som löntagare betalar. Och eftersom de anser att skattesänkningarna som gjorts är ansvarslösa kommer de höja motsvarande belopp de kommande åren. För en normal inkomst handlar det om en skattehöjning som motsvarar mer än en månadslön. Det är vad skattesänkningarna har gett. Nu vill S ta bort en månadslön. Den så kallade 11/12 politiken att jämföra med 5/7 dieten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar