27 maj 2014

FI borde granskas

Det mest anmärkningsvärda med Feministiskt initiativs framgång är inte framgången utan att de inte mött någon som helst kritisk granskning. Stora löften om ständigt nya offentliga utgifter och höjda löner ställs aldrig mot vad det innebär i form av höjda skatter och förlorade jobb.

 Om man höjer de offentliga utgifterna med 250 till 300 miljarder, vilket är en beräkning som gjorts av fristående ekonomer, hjälper det inte med att säga att man sätter idéer före verkligheten för då kraschar man med verkligheten. Chockhöjda utgifter leder till underskott och höjda skatter. Det leder i sin tur till förlorade jobb för både kvinnor och män. Och minskade skatteintäkter och ökade bidrag.

Populism och socialistisk ekonomi har aldrig lett till välstånd eller individers möjligheter, bara till fattigdom och kris. Feministiskt Initiativs ekonomiska politik är en avskrift av den politik som ledde Grekland in i den djupaste krisen. Det gynnar vare sig män eller kvinnor men kvinnor blir de största förlorarna. Man kan inte flyga bara för att man vill hoppa högt. Den naivitet som både media och Feministiskt initiativ uppvisar inför politiken ursäktas inte av att någon tror att det är kvinnligt att inte vilja hålla ordning på ekonomin. Det är en gubbig och dum föreställning som Schyman smyger sig bakom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar