3 juni 2014

Artikel Ditt Danderyd: Skattechock väntar om rödgröna vinner valet

- De rödgröna vill kraftigt höja skatterna på vanliga inkomster, de vill återinföra förmögenhetsskatten och fastighetsskatten, de vill beskatta transporter mer och de vill höja skatten på ungas jobb, varnar riksdagsledamoten Isabella Jernbeck.


Vinner de rödgröna valet riskeras välfärden i Danderyd. Dels kommer en ny företagarfientlig politik
hota såväl företagandets villkor som jobben. Dels kommer de rödgrönas motstånd mot valfriheten inom vård, skola och omsorg att hota den trygghet som det innebär att själv få välja den verksamhet man har förtroende
för. Aldrig tidigare har vi haft en valrörelse där politiska partier gått till val på att stänga förskolor, skolor och äldreboenden av hög kvalitet. För det är precis vad som är konsekvensen av deras politik.

I en rödgrön regering kommer partierna att övertrumfa varandra med att beskatta allt som rör sig och allt som ger jobb. De rödgröna vill kraftigt höja skatterna på vanliga inkomster, de vill återinföra förmögenhetsskatten och fastighetsskatten, de vill beskatta transporter mer och de vill höja skatten på ungas jobb.

Det senaste i raden av skattehöjarförslag från socialdemokraterna är att utjämningsskatten ska höjas för ett antal kommuner, de flesta i Stockholmsområdet. För Danderyds del innebär förslaget att vi skulle behöva betala ytterligare ca 30 miljoner kronor i utjämningsskatt varje år - att lägga till de 350 miljoner kronor som vi redan betalar varje år.

Höjd arbetsgivaravgift för unga kommer att öka arbetslösheten bland unga, likaså höjd restaurangmoms. Avveckling av Rut-avdraget kommer att göra många som precis har vunnit inträde på arbetsmarknaden arbetslösa igen. Socialdemokraterna går till val på en politik för arbetslöshet och för nedrustning av välfärd som människor har valt. De kommer förhoppningsvis förlora den valrörelsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar