3 september 2014

Jobb och valfrihet står på spel

Sverige har en av Europas mest stabila ekonomier. Högst sysselsättning, det vill säga störst andel människor som har ett jobb. Det ger stabila finanser, ekonomisk tillväxt och större satsningar på den offentliga välfärden. Inget annat land i Europa har lyckats lika bra med att få fram fler jobb som Sverige. Med 300 000 fler jobb sedan 2006 tack vare sänkta skatter som gett fler jobb, fler som vill jobba och ökad konkurrenskraft.

 När socialdemokraterna försöker framställa detta som en ekonomi i förfall är det rent bedrägeri. Vi har ökat mängden jobb mer än några andra samtidigt som vi lyckats med att få fler att söka jobb. Vår arbetslöshet beror inte på förlorade jobb utan på att fler hoppas få ett jobb. Och det kommer kräva samma politik som gett rekordmånga jobb jämfört med andra länder.

 I Frankrike gick socialdemokraterna till val på ökade offentliga utgifter och höjda skatter, precis som de rödgröna. Resultatet blev för stora underskott, växande statsskuld och färre jobb. Nu hotar de rödgröna med att genomföra samma politik samtidigt som de tänker stänga ner valfriheten genom att förbjuda privata alternativ som inte går med förlust. De tänker stänga bra verksamheter, bra välfärd, bara för att den är privat även om den är den bästa tänkbara för de äldre, de sjuka eller för eleverna i sitt val av skola.

Varför ska vi ha en regering som ogillar att vi har Europas högsta sysselsättning, som låtsas som att de mest stabila finanserna i Europa inte finns i Sverige utan i Frankrike och som hävdar att rekord i fler jobb är en politik för arbetslöshet. Vore det inte bättre med en regering, som förändrar för tillväxt och ökat företagande samtidigt som låga skatter ger fler och ännu fler jobb? Och som också ser till att vi alla kan välja den välfärd vi vill ha?  

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar