29 september 2014

Utmaningar för Moderaterna att möta.

Valet visar behovet för oss moderater att uppdatera oss med verkligheten och de utmaningar som Sverige möter. Några saker viktigare än andra.

 Rysslands krigföring i Ukraina är inte ett engångsexempel eller uttryck för något nytt. Redan 2008 visade regimen Putin genom kriget i Georgien att man var beredd att med ryska trupper invadera andra länder. Den upprustning som nu fortsätter började när länder i Europa började sin nedrustning. Moderaterna måste värna om en försvarspolitik som möter hoten mot Sverige, oavsett om de riktar sig mot vårt territorium, mot våra grannar eller internationell stabilitet.

 Vi måste fullfölja valfrihetsrevolutionen. Statliga företag, eller offentligt ägda företag, är inte lämpliga som företagsform annat än i undantagsfall. Konkurrens, valfrihet och mångfald har i alla tider visat sig överlägsna i att skapa välfärd och starka medborgare.

Sverige måste ligga långt framme när det gäller kunskapsekonomi och konkurrenskraft. Därför är värnskatten viktig att avlägsna. Den stöder människors vilja till forskning, företagande och utbildning. Ska vi ha den nya tidens företagande, med högre löner för alla, krävs också att vi har den nya tidens företagare och forskare i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar