17 februari 2015

Oroande utveckling att lyssna till Ryssland

Det är ytterst allvarligt att utrikesminister Wallström enligt uppgifter tillgodoser Putins krav om att Sverige inte ska delta fullt upp och samverka med Estland i flygövningar med JAS.

En viktig del i vår solidaritetsförklaring är att vi säger att vi ska ställa upp i vårt närområde i händelse av kris och att vi förväntar oss detsamma av våra grannar. Det måste då vara helt naturligt att man även behöver öva tillsammans, testar materiel och personal - tillsammans. Att öva landning borde vara en naturlig del i detta. Framförallt är det ngt som Ryssland inte ska få diktera villkoren för.

Med det förändrade säkerhetsläge som finns i vår direkta närhet,  både i form av en ovänlig granne i öst liksom terrorism som breder ut sig är det också ytterst allvarligt att inte regeringen tar försvarsmaktens analys om de ökade anslag som behövs för att klara framtida uppgifter på större allvar.

Med en regering som hellre lyssnar till Rysslands "oro" än närmar sig Nato och USA är en tråkig och allvarlig utveckling som ger oss alla anledning att vara oroade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar