28 januari 2015

V saknar majoritet för för sina förslag

Det framställs just nu som att det är en konsekvens av den så kallade decemberöverenskommelsen att Vänsterpartiets och Socialdemokraternas krav på att stänga privat välfärd inte kommer att gå igenom. Skälet till att de inte kan genomföra sin politik är att det saknas majoritet för den. 

25 januari 2015

Sjöstedt politik - Greklands kris.

Det är konstigt att ingen ställer Jonas Sjöstedt till ansvar för att den utgiftspolitik han står för har lett Grekland in i en katastrofal kris, och att han nu applåderar att Grekland ska drabbas en gång till. Sanningen är ju att grekerna nu röstat för en politik av höjda utgifter, höjda löner och höjda lån som man inte har råd till. Det var den politiken, under olika regeringar, som ledde landet in i arbetslöshet och underminerad välfärd. Det är nu fortfarande Vänsterpartiets politik att man mitt i den ekonomiska återhämtningen ska köra om samma politik som gjorde människor arbetslösa.

18 januari 2015

Vänstern vill utreda förbud mot företagande

Stefan Löfven tycker det är en idiotisk diskussion, diskussionen om att de rödgröna inte har majoritet för att utreda förbud mot välfärd som människor själva väljer.  Möjligen kan man tycka att den diskussion som Löfven och Sjöstedt för om att förbjuda väl fungerande välfärd istället för att se till att all välvärdsverksamhet uppfyller höga krav är något värre. Att vilja förbjuda verksamhet bara för att den är så bra att den ger vinst är inte särskilt smart. Man bör nog undvika ordet idiotisk om man har varit drivande i kampen mot privat välfärd. 

12 januari 2015

Klarspråk om försvaret = ansvar

Det är bra att moderata försvarspolitiker nu vill tala klarspråk om försvaret. Det vore bra om vi bestämmer oss att hädanefter alltid tala klarspråk om hot, utmaningar och risker som gäller vår nationella säkerhet. Klarspråk hör nämligen inte hemma bara i opposition utan hänger samman med ansvar.