21 augusti 2016

finns redan 140 lediga dagar med lön , V vill skattefinansiera fler

Nu föreslår Vänsterpartiet ännu fler bidrag. Nu ska man kunna få fyra anhörigdagar om året för att man ska kunna besöka sina anhöriga. Förutom att året består av 365 dagar då man har möjlighet och bör tänka på sina anhöriga finns det också drygt 140 dagar då vi är lediga från jobbet, och har lön.

Men Vänsterpartiet vill öka bidragen och höja skatterna och fördela välfärd så att medborgarna får tillbaka pengar på nåder. Sanningen är nämligen att de skattehöjningar som  de redan har drivit fram motsvarar mer än fyra anhörigdagar för alla inkomsttagare. Minskat utrymme att bestämma över den egna vardagen och den egna ekonomin. Och man vill ta bort ännu fler dagar som man själv kan bestämma över genom att höja skatterna ännu mer. Varje skattehöjning begränsar utrymmet för den enskilde, oavsett om det gäller att besöka äldre, ta hand om yngre eller om den egna familjen.

Det är inte alla äldre som har nära anhöriga. Det är inte alla anhöriga som bor så de kan besöka sina äldre vanliga dagar i veckan. Det är ett bidrag som kan utnyttjas av dem som bor nära sina kära men finansieras av skatter som försvårar livet och vardagen för alla.  Det är ett orättvist bidrag som gynnar dem som har lättast att bry sig om sina äldre, som gynnar dem som redan har förmånen att ha nära till sina anhöriga och som finansieras så det blir svårare för alla och ännu svårare för dem som bor långt bort. Sådan är socialismen: Bidrag. Styrning. Orättvisor. Höjda skatter. Färre jobb och sämre välfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar