3 augusti 2016

Vänsterpolitik är förakt för individen och friheten.

Det är konstigt att så många kulturmänniskor ständigt måste komma ut och säga att de är vänster i tron att de därmed är progressiva, radikala och sociala. I själva verket finns det inget mer reaktionärt, gammeldags och osocialt än att vilja ha en vänsterpolitik som skapar bidragsberoende, motverkar människors valfrihet och leder till arbetslöshet.

Det är ett tröttsamt hyckleri när deras åsikter förenas med att de själva undviker de skatter de vill att andra ska betala, lever det lyxliv som de ironiserar över när det gäller andra och bara tycker rakt ut i luften utan att veta.

Man behöver inte vara särskilt bildad eller kultiverad för att se den verklighet som överallt i världen har formats genom vänsterpolitik och verklighetsfrånvända politiker.

På vilket sätt är det socialt omtänksamt att motverka företagande, människors egen sociala trygghet och valfrihet? På vilket sätt är det socialt att staten ska bestämma mer och individer mindre?

Ja, för dem som anser att människor vet mindre och de själva mer kan det vara så. Men det har inget att göra med socialt engagemang utan mer med förakt för vanliga människor och en iver att själv inte vara vanlig utan elit. Det handlar inte om kultur utan om vänsterns eviga dröm att vara överhet och bestämma över andras liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar