5 februari 2018

Ett hycklande västerparti

Vänsterpartiet drivs av ett dogmatiskt förakt för privat företagande. Och överallt där deras vänner har tagit makten har det privata företagandet, friheten och välvärden kommit på undantag. Allra mest stör de sig över att nya företag, små och stora, kan visa sig vara bättre på kvalitet, service, tillgänglighet och omtanke i välfärden än vad det offentliga är. Välfärd ska vara offentlig och inget man ska välja, även om den är ineffektiv så att privata företag går med vinst för samma pengar när man gör ifrån sig bättre. 

Men när det gäller stora byggföretag vill Sjöstedt däremot öka subventionerna. De ska inte bara få betalt för sitt byggande genom vanliga intäkter utan också genom statligt stöd. Det blir ett statligt stöd för vinster i stora byggföretag som inte ens säger säger behöva dem. Staten ger pengar till kapitalet.


Kvinnors företagande och arbetsplatser ska förbjudas om de är privata men byggarnas företag ska få statliga subventioner till sina vinster. Vänsterpartiet är hycklare som hatar att människor får välja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar