5 september 2018

Byt ut en misslyckad vänsterregering

Stefan Löfvens viktigaste vallöfte 2014 var att Sverige skulle ha Europas lägsta arbetslöshet 2020. Sedan dess har vi gått från plats 12 till plats 17, och är fortsatt på väg. Vi har i högkonjunkturen haft en god tillväxt men per capita är tillväxten lägre än i de flesta andra länder. Trots högkonjunkturen har vi inte lyckats bygga upp de överskott som kommande lågkonjunkturer kräver. Stora och små företag stimuleras mer att flytta utomlands än att stanna och utvecklas i Sverige. 

Ett grundläggande problem med den rödgröna regeringen är att den tror att man genom att höja skatterna skapar mer välfärd. Därför har man höjt skatterna med 60 miljarder men problemen i sjukvården har ökat med fördubblade köer. Antalet poliser har blivit färre. Försvaret fortsätter sin nedrustning. Och jobben växer inte som de behöver för att vi ska få fler skatteintäkter. 

En regering som anser att vinst är stöld, som vill förbjuda vinstdrivande företag som skapar välfärd samtidigt som man hellre subventionerar byggföretag än att avreglera bostadsmarknaden kommer inte få Sverige att fungera. 

Vi måste nu göra flera olika saker samtidigt. För det första etablera en invandrings- och flyktingpolitik som bygger på stramhet, rättsstat och respekt för dem som tvingats fly. Vi ska se till att människor som kommit hit kan göra skäl för sig men vi ska också klargöra att man ska ha asylskäl för att få komma till EU. 

För det andra ska vi rusta Sverige för att möta den globala ekonomin. Vi ska vara starka i EU för att med denna unika världsmarknad skapa förutsättningar för svenska företag och svenskt näringsliv att vara världsledande. Ett Europa som reglerar sönder sig med olika nationella regleringar kommer göra Sverige svagare och ett Sverige utan EU skulle vara ensamt, både när det gäller ekonomi, handel och säkerhet. 

För det tredje ska vi stärka försvaret. Det krävs ökade anslag men också att vi bidrar till den stabilitet som Nato skapar. Det är inte bara när skogen brinner som vi behöver hjälp från andra. Den behöver vi ännu mer när vår suveränitet och säkerhet hotas. 


För det fjärde ska vi utveckla valfriheten. Det är medborgarna som ska bestämma över sin välfärd, inte kommunalpolitikerna. Vi ska ha en mångfald av verksamheter inom välvärden och vi ska ha låga skatter. Då växer både människor och Sveriges ekonomi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar