2 september 2018

Vänsterpartiet kommunisterna

Vänsterpartiet har haft ett dominerande inflytande över den rödgröna regeringen. Ett parti som står till vänster om demokratin har fått fullt genomslag för sin populism.  Partiet hyllar ansvarslös utgiftspolitik och hävdar att vinst är stöld. V vill upphäva allt privat ägande, precis som deras företrädare har velat. 

Deras kamp mot privat ägande och vinster har drivit socialdemokraterna från att respektera privat välfärd till att vilja förbjuda fungerande verksamheter inom skola, äldreomsorg och sjukvård bara för att de fungerar mer effektivt än den kommunala. Vänsterpartiet har hela sitt rotsystem i totalitär ideologi och doktrinen att staten ska styra över ekonomi och människors vardag. 

Samtidigt som partiet har hyllat ansvarslös populism i Grekland och i Venezuela har man drivit socialdemokraterna att överspendera i en högkonjunktur. Vänsterpartiet driver socialdemokraterna till ständigt högre skatter och större utgifter i tron att det blir gratis om människor inte får behålla något efter skatten. 

De hyllade och gratulerade förtryckarna och betraktade de östeuropeiska diktaturerna som befriade samhällen. Det var det parti som deras ledande företrädare i dag gick med i. De kan fortfarande inte skilja på demokrati och diktatur när de talar om Kuba eller Venezuela. Partiledningen kan inte ta avstånd från organiserad mötesverksamhet och aktioner för att underminera mötesfriheten. 

De vill isolera oss från det europeiska samarbetet i en tid då vår trygghet bygger på gemenskap och förmåga att fatta gemensamma beslut. De vill underminera den svenska exportindustrin och därmed välståndets förutsättningar. När Sverige måste stå starkt i Europa driver Vänsterpartiet samma ansvarslöshet som Sverigedemokraterna om att isolera Sverige och göra oss mer utsatta för rysk påverkanspolitik. 


Det är dags att Stefan Löfven får frågan hur han kan ha en organiserad regeringssamverkan med ett diktaturhyllande parti. Det är inte så man värnar om vare sig demokrati eller välstånd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar