6 juli 2015

Oseriöst och ansvarslöst styre i Grekland

Att som grekerna gjort rösta nej till stöd från EU och mena att lån inte ska betalas tillbaka och att reformer för ett Grekland i kris inte behövs är oseriöst. Det är väl bara att tänka på sin egen ekonomi, om vi alla vägrade betala amorteringar och räntor, vems ansvar och vem är ngn annan som skulle göra det?

Den kommunistledda regeringen  skyller allt på EU och menar att EU tvingat dem till åtstramningar , åtstramningar som de själva var orsak till att tvingas göra efter åratal av misskött ekonomi av landet.

Utan lån och stöd från andra länder hade de aldrig kunnat lägga pengar på välfärd och löner. De nödlån Grekland fått har dessutom varit extremt förmånliga.
Den grekiska regeringen har de senaste åren fört en politik som hämmat tillväxten och krävt att lån ska skrivas av och att nya lån ska ge dem pengar att ytterligare spendera.

Ett land som får stöd måste ta sitt ansvar och genomföra reformer för att få landets ekonomi i ordning det kan inte vara så att alla vi andra ska betala för ansvarslösa politikers framfart som dessutom leder landet i ytterligare krisläge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar