28 september 2016

Sänks skatt bättre än premie för vissa

Tycker inte politiker ska uppfinna särlösningar eller införa riktade bidrag. Nu föreslår mitt parti en bonus till lärare och sjuksköterskor som klarar av studierna på utsatt tid. Alltså de föreslås premieras för att de gör det de ska.
Finns många studenter som pluggar hårt och sedan sitter med stora skulder liksom det finns yrkesgrupper som behöver premieras med högre lön. Känns ngt orättvist mot de som redan arbetar som lärare eller inom vården , sänkt skatt däremot skulle ge alla en "premie".
Det självklara borde förstås vara att se till att sänka inkomstskatterna för alla. I Sverige har vi väldigt låg utbildningspremie, dvs de lönar sig sämre här att utbilda sig och jobba hårt, vi bör se till att gränsen för statlig inkomstskatt höjs och att värnskatten tas bort.  Bara en sån sak att vi har en sk expertskatt för utländska experter i Sverige med en lägre skattesats för dem för att göra det attraktivt att arbeta här borde ge en tankeställare för alla. Vilken motivation ska våra svenska experter få ? Ska de flytta utomlands ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar