11 september 2009

Oppositionen famlar i mörkret!

Publicerat i Norrtelje Tidning
2009-09-11

Knappt ett år återstår till valet 2010, och skillnaderna mellan blocken har aldrig varit tydligare. Å ena sidan en stark och enig Allians för Sverige, med en tydlig politik för fler jobb, fler företag och fortsatt ansvarstagande för välfärden. Å andra sidan en villrådig rödgrön röra, utan vare sig enighet eller politik.

Den rödgröna oppositionen inledde i helgen sin valrörelse. Popmusik, gratis frukt och ponnyridning varvat med en gemensam och enig politik utlovades besökande i Kungsträdgården i Stockholm. Enligt Mona Sahlin markerade detta ”den ordentliga starten för det nya samarbetet”. Men det blev inte så.
De som för dagen önskade mer politik än popcorn fick återigen gå hem besvikna. Inga nya besked gavs till väljarna, förutom att frågorna fortfarande bereds av arbetsgrupper. För en opposition som aspirerar på regeringsmakten och ständigt utlovar nydanande och revolutionerande politik lämnas knappt något till väljarna att begrunda.
Det enda som oppositionen egentligen verkar vara överens om är att man eventuellt vill bli överens om det mesta, och då gärna innan valet nästa år. Och så skattehöjningarna förstås. 70 miljarder i höjda skatter tar bort 20 000 kronor från en vanlig stockholmsfamilj per år om Socialdemokraterna får välja. Än mer blir det om Vänsterpartiet också får vara med. Och värst drabbade blir de med små marginaler. De som behöver mest får då minst. I oppositionens Sverige skall det inte löna sig att varken jobba eller starta företag.
Moderaterna och alliansregeringen tar fortsatt ansvar för Sverige med en framåtskridande politik för ökad tillväxt och bättrad välfärd. Det innebär fler jobb, fler företag och fortsatta skattsänkningar för de som behöver det mest, samtidigt som vi värnar om sunda statsfinanser.
Vi visar en tydlig politik för Sverige i framtiden. Mot oss står en tveksam och splittrad opposition. Vilket alternativ väljer väljarna?
Isabella Jernbeck
Riksdagsledamot (M)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar