17 januari 2016

Bostadsbrist , men S säger nej till fler bostäder


I vår expansiva region är bristen på bostäder hinder för jobb, företagande och tillväxt. Bristen på studentbostäder gör det svårt för studenter att ens fundera på Stockholm som sin studentstad. Vi har också ett ansvar att få fram bostäder för våra nyanlända invånare. Bostadsbristen är akut och dessvärre är tiden från tanke till färdig lägenhet lång.

 
Den röd/gröna regeringen föreslår förenklingar och ändrade regler och överväger också att ställa hårda krav på alla kommuner för att få fart på bostadsbyggande Här i Danderyd gör dock (S) och (MP) precis tvärtom, de ställer sig på samma sida som det populistiska centerpartiet och säger nej till nya bostäder.

 
Vi moderater har tillsammans med (L) och (KD) identifierat ett antal områden där byggandet av bostäder både är möjligt men som också skulle tillföra mervärden till vår kommun. Att som (S), (MP) och (C) säga nej till exploateringar på mark i centrala lägen som redan är planlagd för bebyggelse ger kommunen få alternativ, om vi vill slippa ta park- och friluftsområden i anspråk, något som vi moderater vill undvika.

 I Sverigeförhandlingen som nu inleds ingår att utreda förutsättningarna för utbyggnad av infrastruktur i form av spårtrafik ovan och under jord, ett motkrav för att få del av dessa är ett ökat bostadsbyggande. Danderyd är en del av detta vilket kommer gynna oss genom bättre kommunikationer och förutsättningar för att en redan stark region ska kunna konkurrera ännu bättre i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Hej, vilka områden har ni identifierat? Jag bor själv nära ett grönområde och tanken att skogen skall bytas mot nybygge ger mig mardrömmar.

    Mvh
    Peter

    SvaraRadera
  2. Hej, vilka områden har ni identifierat? Jag bor själv nära ett grönområde och tanken att skogen skall bytas mot nybygge ger mig mardrömmar.

    Mvh
    Peter

    SvaraRadera