6 januari 2016

Tätplats i höga skatter ger sista plats för jobb o företagande

Nu träder den socialistiska budgeten i kraft och den leder direkt till att Sverige tar tätplatsen. Inte när det gäller investeringar och framtidstro utan när det gäller världens högsta marginalskatter. Inget land beskattar efter årsskiftet sina högutbildade så hårt som Sverige. Regeringens tro är att det kommer leda till ökade skatteintäkter på 2,7 miljarder. Men det är en statisk beräkning, som om beslut och skattehöjningar inte påverkar människor, deras agerande och jobben. 

Men när varje jobb blir dyrare förlorar Sverige konkurrenskraft samtidigt som den enskilde blir mindre motiverad att jobba mer och att utbilda sig mer. Den socialistiska politiken som nu slår igenom motverkar jobb och tillväxt. Därför är det mer sannolikt, baserat på rimliga uppskattningar, att den höjda marginalskatten leder till minskade skatteintäkter i spannet 2 – 4 miljarder kronor. 


Så resultatet av en av de första skattehöjningarna blir färre jobb, mindre arbete, mindre motivation för utbildning och lägre skatteinkomster. Så har det varit tidigare. Så har det inte varit fram till nu när alliansens budget har gällt. Det har gett en ekonomi som Magdalena Andersson har berömt för att vara som en Tesla. Nu får i en ekonomi som fungerar som en bil som kört slut på bensin. S skulle fortsatt regera med alliansens budget. Det hade varit bättre för alla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar