29 april 2011

1:a maj fana symboliserar förtryck och terrorist inbjuden att tala på Sergels Torg!!!

Till helgen blir det demonstrationer under samma röda fanor som en gång symboliserade det socialistiska förtryck som präglade halva Europa. För miljoner och åter miljoner människor är den röda fanan en påminnelse om diktatur, förtryck, fängelse och förnedring. Det är svårt att förstå hur socialdemokratin kan vilja använda en symbol som är så belastad av historien och verkligheten.

Syndikalisterna gör det ännu värre. De har inbjudit flygplanskaparen Leila Khaled som är företrädare för den palestinska kommunistiska rörelsen, för att tala på Sergels torg. Henne vill de göra till en ikon och idol i kampen mot allt de hatar. Och därmed markerar de att de i kampen gärna legitimerar terror och flygplanskapningar för att uppnå det totalitära samhället.

Det är en statlig myndighet som enligt uppgift är med och finansierar hennes insatser, nämligen Konstnärsnämnden och dess organ för internationellt utbyte, eftersom hon ska tala i en konsthall på Valborg. Det kan vara bra att komma ihåg nästa gång vänstern säger att kultur får man aldrig spara på. I hennes fall består den konstnärliga insatsen sprängda flygplan. Det är svårt att förstå varför den svenska staten ska se det som en viktig insats för konstnärlig frihet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar