21 november 2010

Med Palm blir S=V

Veronika Palm är tydligen en av socialdemokraternas möjliga partiledare. Det är i sig intressant att ett budskap som lyder tillbaka till 1980-talet har så stark ställning inom partiet. I en intervju med Svenska Dagbladet säger hon att hon vill återinföra det mesta av skatter, från förmögenhetsskatt, till skatt på hushållsnära tjänster och på inkomster.

Så talar en socialdemokrati som i samhället bara ser offentlig sektor och glömmer att det offentliga bara är en del av vårt liv och vår ekonomi. Med höjda skatter kan man tro att den offentliga sektorn får mer pengar, om man glömmer bort att det finns en annan del av vårt samhälle som heter näringsliv, företag och den privata sektorn. Då innebör höjda skatter mindre investeringar och mindre jobb och mindre tillväxt.

Med Veronika Palm i ledningen blir socialdemokraterna ett offentlig sektor parti på bekostnad av det som skapar välfärd och tillväxt liksom personlig frihet. Då kan man på fullt allvar börja konkurrera med Vänsterpartiet om dess väljare. Men kanske inte om så många andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar