31 januari 2013

Frågor som vinner valet

Haft anledning att under gårdagen diskutera vilka frågor som kommer att driva valrörelsen 2014 och vilka frågor som det är viktigt att vinna stöd för.
För det första kommer integrationsfrågor vara viktiga, med de krav de ställer på en bättre skola, en öppnare arbetsmarknad och ett rättsväsende som ger lika stor trygghet var man än lever i landet.
För det andra kommer det vara avgörande att vi värnar den valfrihet i välfärden som vi har uppnått i Sverige. Socialdemokraterna vill stänga ner och förhindra mer välfärdsverkasamhet än vad någon någonsin har kunnat anklagas för.
För det tredje kommer politiken om jobben att stå i centrum för valrörelsen. Det kräver bland mycket annat fler företag och växande företag. Där har Socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet en tradition som borde skrämma väljare från dem. Man bekämpar inte arbetslösheten genom att bekämpa företag och företagare genom höga skatter och byråkrati. Alliansen har lyckats bättre än någon annan regering i Europa men vänstern vill göra som de andra länderna i Europa.
För det fjärde, skatterna avgör hushållens trygghet och välfärd. Alliansen har en unik framgång i att göra svenska hushåll tryggare. Skattesänkningarna har dessutom lett till fler personer i arbete.
För det femte måste vi visa att människor kan lita på både polis och försvar. Det är det mest grundläggande och allmänna i ett samhälle. Där står socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet för nerdragningar och minskade anslag.
Vi moderater har goda förutsättningar att vinna debatten om dessa frågor. Och valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar