16 augusti 2010

Obegripligt - S nej till Rut men ja till betjänter i T-banan

Med de rödgröna ska det tydligen bli fullt liv i tunnelbanan. På nätterna ska transporterna till stadens affärer föras in under jorden eftersom trafiksystemet ovan jord inte kommer att fungera för det, enligt Yvonne Ruwaida, och på dagarna ska det finnas betjäntservice för alla som vill lämna tvätt och handla.

Enligt socialdemokraternas Carin Jämtin ska tunnelbanan användas för betjäntservice så att människor kan lämna in sin tvätt och hämta sina matinköp. Det som är svårt att förstå är varför just landstinget ska ägna sig åt detta, det är tjänster som vi kan behöva överallt i vardagen, och inte bara just i tunnelbanan, om det är dit vi ska släpa tvätten när vi hastar till jobbet. Men faktum är att det redan i dag finns en mängd verksamheter som erbjuder tvätt och matinköp. Kemtvättar finns det både här och där oavsett om vi är på väg till jobbet eller någon annanstans. Matinköp finns det företag som levererar hem om man vill, eller affärer som gärna gör. Om de inte ligger på vägen när vi kommer hem, vilket de ofta gör.

Men det underliga är att de rödgröna vill försvåra vardagen genom trafikhinder och genom att avskaffa RUT samtidigt som de upptäckt att det kan vara bra att få hjälp med vardagen. Så vi får gärna få hjälp med vardagen om det sker i tunnelbanan under jorden och i landstingets lokaler, men inte på alla andra sätt vi själva vill.

Det är lite löjligt med ett politiskt parti som har så lite att komma med att man börjar fundera på att göra landstinget till en betjäntservice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar