19 augusti 2010

Viktigt här - Viktigt där

Under gårdagen var det strider i det svenska området i Afghanistan, bara någon dag sedan talibanerna genom stening avrättade en ung man och kvinna. En bild av vardagen i ett land som slits mellan brutalt våld och hoppet om ett samhälle som erbjuder värdiga villkor för kvinnor och män.
För svenska soldater är det inte riskfritt. Därför är det ett grundläggande krav att politiker i Sverige är tydliga med vad man vill med det svenska engagemanget. De partier som vill lämna fältet fritt för dem som stenar människor till döds bör ge besked hur de faktiskt ska göra. Det tilltagande våldet nu beror på att man även där kommer närmare ett val som också där är den 19 september. Men det ska inte uteslutas att en svensk osäkerhet riskerar att leda till ett ökat tryck på svensk trupp för att på det viset trycka på för ett hemtagande.

I går kväll var jag ute på dörrknackning. En återkommande fråga är den om fastighetsskatten och förmögenhetsskatten. Socialdemokraterna vet inte hur och vad de vill, lika lite de rödgröna. Det är inte en fråga bara för dem som direkt skulle drabbas av förmögenhetsskatten. Alla förlorar på en politik som driver kapital ut ur landet.

När vi moderater knackar dörr kan vi ge besked om vår politik - hos de rödgröna finns inga klara besked i frågor som rör skattehöjningarna, jobben och säkerheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar