1 januari 2012

Med en politik som är ur tiden fortsätter raset

Det är svårt att förstå socialdemokraterna som fortsätter ner i opinionsmätningarna. Det är inte bara Håkan Juholts fel utan är också ett uttryck för ett problem som hänger samman med socialdemokratisk politik som sådan.

Men just därför borde socialdemokrater ställa kraven högre på en partiledare när det gäller att förstå det moderna samhället. Istället binder de fast sig vid en partiledare som förutom virrighet och ombytlighet låter politiken utgå från 1960-talets samhälle.

Med en sådan partiledare är det svårt för ett vilset parti att finna sin roll. Det är det som drabbar socialdemokraterna i opinionsmätning efter opinionsmätning.

1 kommentar:

  1. Fast visst är det väl märkligt hur det fungerar. Ni har fördubblat arbetslösheten, ökat bidragsberoendet, ökat banrfattigdomen samt ökat förtidspensioneringarna. till detta en utrikesminister som utreds för folkrättsbrott. Det visar sig att företagen köper lagförslag av er. I Stockholm har man en lobbyist som trafiklandstingsråd. Ni har en pariledare som går emot landets högst styrande dvs riksdagen. Vi har som enda demokrati en propagandaminister. Så inte kan de väl enbart handla om politik och att hänga med. Tror du att tex att det påverkar att stockholms stad köper propaganda för moderaterna för 77 miljoner om året.

    SvaraRadera