20 mars 2010

Moderata prioriteringar säkrar jobb och företagande

Tyresömoderaterna hade jag glädjen att besöka i dag för att tala om ekonomisk politik, hur vi säkrar jobben och fortsätter att sänka skatterna.

Två exempel på hur det hade kunnat gå i Sverige om vi hade följt socialdemokraternas krispolitik pekade jag på. Spanien och Storbritannien som båda är de socialdemokratiskt styrda länder som följde den politik som socialdemokrater i hela Europa talade om, nämligen att öka utgifterna, tillåta större underskott och låna ännu mer. Det var många som redan då sa att ökade lån inte var det bästa sättet att hantera en kris som berodde på för mycket lån. Men i de socialdemokratiskt styrda länderna ökade man utgifterna, underskotten och den offentliga upplåningen. Och nu har de gigantiska underskott, kring 13% och snabbt växande statsskulder med höga räntekostnader som tränger undan välfärd och viktiga investeringar.

Två prioriteringar som vi moderater har är att fortsätta sänka skatterna och få fram fler jobb. Det är genom att öka utrymmet för investeringar och människors eget arbete som vi får fram de nya jobben och som gör att fler tar de jobb som finns. Det är jobben som måste fram för att vi ska kunna försörja oss själva och finansiera den offentliga välfärden. Jobben och skatterna är vad det handlar om, där de rödgröna vill höja skatterna på jobb i tron att det blir fler jobb när kostnaderna ökar.

Det övergripande målet är att öka den enskildes frihet, rätten att kunna forma sin vardag och möjligheten att själv bestämma, att känna sig trygg. Där spelar jobben, skatterna och välfärdsreformerna som sätter den enskilde i centrum en avgörande roll. Och på alla de punkterna vill de rödgröna göra tvärtom.

Så två exempel på hur det gått med s- politik, två prioriteringar som vi moderater sätter för vår politik och ett övergripande mål. Det var vad vi talade om hos Tyresömoderaterna i dag. Det var roligt att känna att valrörelsen börjar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar