7 september 2010

Att lägga sig i människors val eller skapa förutsättningar

Lars Ohlys synpunkter på hur familjer ska göra för att de ska leva som han vill tillhör den här valrörelsens minnen. Betjänten i tunnelbanan, clownerna på ålderdomshem och socialismens bröstpump. Större visioner för att läsa vår tids problem har de inte.

Alla utspelen bygger på en politik som vill lägga sig i människors egna liv istället för att skapa förutsättningar för egna val. Istället för att man ska kunna fixa hjälp i hemmet ska man gå till tunnelbanan där socialdemokraterna vill vi ska lämna tvätten, istället för att äldre ska kunna välja var man ska vara på äldre dar ska de piggas upp med en clown då och då och istället för att föräldrar själva bestämmer över hur man tar hand om barnen anser Lars Ohly att amning inte får stå i vägen för hans politik, eftersom han tycker det är lika bra med bröstpump. För alla andra.

När Ohly nu backar från svaret om bröstpump backar han inte från uppfattningen att folk ska tvingas till att leva som han vill. Han vill fortfarande vinna valet för att kunna styra över andra. Sen får de göra med amning och annat som de vill, bara de gör som han vill, oavsett vad de själva tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar