1 september 2010

Samma dag som de rödgrönas bidragsmanifest presenterades kom också Ekonomistyrningsverkets, ESV, siffror över hur den svenska ekonomin utvecklas utan rödgrön politik: Statsskulden sjunker ner till nästan 20% (22,7%) för 2014, och staten får ett överskott redan nästa år i statsbudgeten.
Det är unikt i Europa och en utveckling som är utan motstycke om vi ser oss runt om i världen. De flesta länder, även de med kontroll över sina offentliga finanser, har ökande underskott och växande statsskulder. Lägger man till detta en tillväxt som de kommande åren kommer ligga på över 3% handlar det om en mirakelekonomi mitt i efterdyningarna av den värsta ekonomiska krisen världen har sett i modern fredstid.

Hade de rödgröna fått bestämma hade vi haft växande underskott och stigande statsskuld. Då hade inte ens de kunnat lova alla de bidrag som de nu lovar. De hade fått göra som alla andra regeringar i Europa, strama åt och skära ner. Nu vill de istället öka på så vi förlorar en särställning som gör livet tryggare för både arbetstagare och pensionärer.
ESV i dag visar att de rödgröna hade fel och har fel. Och hur viktigt det är att alliansen kan fortsättta. Annars blir det andra siffror 2014. Jag ser gärna att Sverige är bäst i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar