7 januari 2012

Nya tider - Nya hot

Irans fortsatta konfrontation med världen bygger på utvecklingen av kärnvapen och av missiler som kan bära dem. Med kärnvapen som ett hot ökar utrymmet för Iran att hota andra länder även med konventionella vapen. Det är just det man nu gör när det gäller hotet om att blockera Hormozsundet.

Även om detta hot förblir bara ett hot visar det på att vi har en annan säkerhetspolitisk verklighet i dag än den som många har hoppats på i frånvaron av det kalla kriget. Och för Sveriges del understryker det att en ny tid för med sig en ny tids hot med de krav som det ställer på det svenska försvaret. Det gäller inte bara i Mellersa Östern utan också i vår del av Europa. Frånvaron av de gamla hoten innebär inte frånvaron av hot.

2 kommentarer:

  1. Lägger min kommentar här trots att den inte alls har med ovanstående att göra.

    Läste om ditt/ert besök hos RFHL och din åsikt "fattigdom,då tänker jag på Afrika" och "det finns inga fattiga i Sverige" m.m m.m
    Jag blev intresserad och ville läsa mer om hur du ser på "saken" men nu har jag tittat igenom din blogg och kan inte hitta någonting om varken åsikter eller det besöket.Utgår ifrån att du insett din brist på kunskap i ämnet så därför vill jag ge dig en något försenad julklapp...En rekommendation att hälsa på hos Susanna Alakoski...där hittar du fakta från så tidigt som 1500_talet.Håll till godo!
    http://susannaalakoski.se/?p=1100

    Vänligen Marianne Petersson

    SvaraRadera
  2. Hej Marianne, jag har kommenterat dessa falska citat tidigare. Det är väldigt olyckligt när sådant sprids som en sanning.
    Vad jag har sagt är att missbruk leder till utanförskap och bidragsberoende. Samt att det är viktigt skapa bra förutsättningar för företagande och nya jobb. Långvarig arbetslöshet är svårt för enskilda och familjer och leder till relativ fattigdom även i Sverige. Jag menar också att vi alla har ett ansvar för att hjälpa de som inte har ngn möjlighet till egen försörjning tex vissa personer med funktionshinder.
    Tack för lästipset!

    SvaraRadera