12 november 2011

Uppföljning är kommuners ansvar

Både om friskolor och om privat vård rasar nu en debatt där socialister av olika slag tycker att skolornas och vårdgivarnas effektivitet och lönsamhet är ett större bekymmer än elevers krav på bra skolor och äldres behov av en trygg omsorg för dem.

Det är bra att vi har företag som producerar högklassig välfärd. Och de som inte håller måttet ska man avveckla eller skilja från uppdraget. När det upptäcks brister i verksamheten är det inte på grund av att vi har allt fler privata alternativ utan för att vi har alltför dålig uppföljning av kvalitet och resultat inom välfärden. Det är de som upphandlar och köper vård som också måste följa upp. Brister i uppföljningen är de kommunala ledningarnas ansvar. Det bör man se till att man kan ta och inte skylla på att det finns vårdgivare eller skolor som går med vinst.

4 kommentarer:

  1. Så vad du säger är at Allliansen säljer ut vår välfärd till högst betalande och sedan åligger det kommunerna att hålla koll på förskingrarna.
    När riskkapitalbolag köper ett älfreboende, väger blöjorna och gör enormavinster höjer du dem till skyarna i tidigare inlägg. Trots det faktum att det inte finns några kvalitetsvinster i utförsäljningen avvåra gemensamma medel hävdar du att så är fallet och sedan åligger det andra att sopa upp efter er....

    Gamla moderaterna brukade man säga att de inte ville ha välfärd, inte ville betala skatt och avskydde solidaritet men de stod upp för det. Nya Moderaterna avskyr det i ännu högre grad men är totalt befriade från ryggrad....

    SvaraRadera
  2. Moderatstyrda kommuner upphandlar inte äldreomsorgen. Med kundvalet får alla samma peng.Medborgarna väljer den omsorg de vill ha och verksamheterna konkurrerar med olika inriktning osv.
    Det är kommunens ansvar att kontrollera kvaliten på boenden på både de privata och kommunala. Tyvärr finns även flera exempel på kommunla boenden där det också förekommit dåliga förhållanden och det är precis lika illa och de ska också bort.
    De skattemässiga kryphålen som en del bolag använt sig av har nu regeringen sagt att de ska täppa till.

    SvaraRadera
  3. Icke alls. som vanligt skriker anders Borg at vi skall täppa til och som vanligt blir det inget. Men hur skulle det kunna bli något. Carema köper beslut av moderaterna som sedan klubbas igenom. När det visar sig vara katastrof så tillsätter de en krisgrupp av moderater som skall trygga inköpet av röster så att det får fortsätta. Borg skriker sig hes om bonusar och höjer dem sedan....Nu är det så at enligt forskning, inget som moderater brukar bry sig om, så är de som har äldreomsorg inte i skick att göra de valen som krävs och de som klara av det får inte åldreomsorg. Kundval har inget med valfrihet för medborgaren att göra utan det handlar ju om att fördela välfärdsskatten till dem som köper tjänster av Moderaterna, läses Carema....

    SvaraRadera
  4. Förlåt mig som hade fel. Det är ju inte Moderaterna som upphandlar utan företagen upphandlar Moderaterna. Senast kan vi läsa om Carema som köper politiska beslut av moderaterna. Frågan är väl snarast vad taxan är för olika beslut hos de Nya Moderaterna. Vi vet ju att mer reklamtid i radion kostade 800 000:- så vi får väl anta att att köpa äldrevården är lite dyrare. Vad kostar friskolorna hos er. En vårdcentral, vad tar ni för en sådan. Det var dumt av mig att tänka demokrati och Nya Moderaterna. Då skulle ju inte sverige som enda demokrati ha en propagandaminister. Förlåt igen.

    SvaraRadera