18 oktober 2011

Juholts resa utan slut

Håkan Juholt har inlett sin resa landet runt för att återupprätta förtroendet för den socialdemokratiska partiledningen. Det kan bli en lång resa utan slut. Sedan han tillträdde har socialdemokraterna valt att säga de flesta saker man kan säga samtidigt och han har lovat de flesta utgifter man kan lova.

Det var därför det blev problem med den socialdemokratiska riksdagsgruppen när budgetmotionen skulle beslutas. Det är därför det blev problem med socialdemokraterna och Libyeninsatsen. Det var därför man under någon dag var för ett andraklassens medborgarskap. Och det är därför man varit för en utbyggnad av olika vägar, tunnelbanor och bibliotek varhelst frågorna än kan komma upp. En bra träning för Juholt skulle kunna vara att bestämma sig för vad han tycker om A-kassan, jobbavdragen, valfriheten och utrymmet för budgetlöften och säga samma sak tre dar i rad. Det kan bli en lång resa innan det lyckas.

2 kommentarer:

  1. En bra resa för moderaterna vore at fundera på om en utrikesminister misstänkt för människorättsbrott och användande av barnsoldater är bra. Om en bostadsklippande minister som anser att vi inte har råd med Granna men gärna själv gör miljonklipp på bostadsrätter är bra. Om en minister som stjäl lägenheter av hemlösa i Stockholm är en bra minister. Om en sexköpande minister är en bra minister. Om det verkligen är bra att statsministern använt svart arbetskraft och dessutom betalat en tredjedel av avtalsenlig lön. Om en finansminister verkligen skall ha använt svart arbetskraft...
    En bra uppgift för moderaterna skulle kunna vara at fundera på om varför det är bra med hög a-kassa för rörligheten på arbetsmarknaden. Varför jobbskatteavdraget inte skapar jobb men minskat antalet arbetade timmar. Varför det inte är valfrihet att sälja ut sjukvården till minst betalande, gömma revisioner där det framkommer att vården är bristfällig osv. Valfrihet har inte med vinst i investmentbolag att göra.
    En stor fråga för moderaterna är nog varför råder det massarbetslöshet i landet.
    Vrför ökar barnfattigdomen.
    Varför ökar bidragsberoendet.
    Varför ökar förtidspensioneringarna bland unga.
    Varför är Fas-3 den största arbetsgivaren.
    Varför behöver statministern med fru 600 000 :- mer för att motiveras att arbeta medans cancersjuka och andra behöver sänkta bidrag för at motiveras.
    Varför en satsning på järnvägen med miljarder egentligen var en sänkning.
    Varför en satsning på vuxenutbildningen enbart var en återställare av den nedmontering man gjort.
    Varför det saknas kompetens i stockholmsområdet beroende på moderaternas nedmontering av bland annat vuxenutbildning.
    Varför sjukvården i stockholm förflyttats från behövande till betalande.

    Det är en resa utan slut men en resa med början i en mörk tid.

    Eller som Fredrik bruka säga. Vi vill ju inte att folk svälter ihjäl inget annat stöd skall garanteras....Läs gärna hans alster "Det sovande folket". En av de otäckaste böcker som skrivits i Sverige. Finns att ladda ner som pdf för den som söker.

    SvaraRadera
  2. Carl. Bildt.

    När ska din utrikesminister få stå till svars för att han tjänat pengar på diktatur och folkmord!?

    Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

    SvaraRadera