21 maj 2010

Bara en borgerlig regering erbjuder riktig valfrihet.

Under de gångna åren har valfriheten inom vården ökat. Inom äldreomsorgen har vi på många ställen fått fler alternativ. Apoteksmonopolet har upphört så man kan köpa medicin när det behövs. Det är som bekant inte så att barn enbart får feber vardagar mellan 10-18 men nu kan vi köpa Ipren och Alvedon i princip dygnet runt på många fler försäljningställen.

Allt detta har de rödgröna varit emot. Inte bara emot utan de har till och med hävdat att det är dåligt för sjuka och för äldre att det finns alternativ och att man kan välja, för att inte tala om Apoteksreformen som skulle hota hela välfärden. Det intressanta är att de inte vågar säga att de ska avskaffa valfriheten. Bara att de ska reglera den mer.

Är det någon som tror det blir mer valfrihet av det? Eller att de kommer fortsätta att utveckla människors möjlighet att välja och att de som jobbar inom vården kommer få utveckla nya idéer. I bästa fall stannar tiden med de rödgröna. Eller så får vi resa tillbaka till den tid då det inte gick att köpa Alvedon efter kl 18 00 och fick nöja oss med kö istället för vård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar