7 maj 2010

Miljöpartiet – ett storstadsfientligt parti.

Publicerat 2010-05-07

Miljöpartiet hävdar att alliansregeringen har gynnat storstadsregionerna på glesbygdens bekostnad. Grunden för detta säger man är de skattesänkningar som vi gjort för låg- och medelinkomsttagare. Men tvärtemot vad MP verkar begripa gynnar skattesänkningar både storstad och glesbygd.

Man kanske kan ge MP lite rätt, för jämfört med deras politik – en ren och skär bestraffning av storstadsbor – har Alliansen konsekvent valt att satsa på hela Sverige, inklusive storstäderna.
I motsats till miljöpartiet vill vi nämligen inte återinföra och höja fastighetsskatten, vilket drabbar dem som bor där fastighetspriserna är höga – i just storstäderna. Vi anser heller inte att trafikproblemen i Stockholm löses med satsningar på enbart ett av två alternativ – utbyggt kollektivtrafik eller Förbifart Stockholm – för vi vet att båda behövs för att säkra framtiden i en dynamisk och växande storstad.
Sen vill vi inte höja inkomstskatten – som ju drabbar både glesbygdsfolk och storstadsbor – men framförallt stadsborna som måste ha råd att betala de högre kostnader som finns i en storstad. Även det verkar miljöpartiet och sina rödgröna vänner ha glömt bort.

Det är bra att MP är tydliga med sin storstadsfientlighet så att stockholmare och andra storstadsbor får veta att Miljöpartiet tycker att vi fått det för bra under mandatperioden. Då vet alla vi stockholmare att MP vill "rätta" till det om de får makten - en storstadsfientlig politik som drabbar dem som bor här, i storstäderna.
I år är det val. Vem vill du ska bestämma över Stockholm i framtiden?
Isabella Jernbeck
Riksdagsledamot, Stockholms Län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar