4 maj 2010

Oppositionens vision är höjda skatter.

Svenska Dagbladet skriver idag om det som jag påpekade häromdagen, att socialdemokraterna nu bara höjer skatten så mycket som de vågar men att de anser att höjda skatter är lösningen på i stort sett alla problem.

Problemen i sjukvården, äldreomsorgen eller skolan beror inte på hur verksamheten är organiserad utan alltid på att det är för lite pengar. Och om de tycker att det alltid är för lite pengar så kommer de alltid tycka att det behövs mer pengar och om det alltid behövs mer pengar kommer de rödgröna alltid höja skatterna för att lösa problemen.

Och om det behövs högre skatter för att rädda jobben, som de rödgröna anser, så kommer man alltid vilja höja skatterna. Och om de tycker att en del har det för bra så kommer de alltid höja skatterna för dem istället för att sänka dem för dem som borde få det bättre. Därför har de varit emot skattesänkningarna under denna mandatperiod och därför kommer de inte sänka skatter utan höja dem så fort det krävs för att finansiera ökade utgifter.

Höjer man utgifter höjer man skatter. Vill man höja utgifter vill man höja skatter. Tycker man illa om sänkta skatter sänker man inte skatter. Nu har de presenterat en första omgång skattehöjningar efter år av kritik mot sänkta skatter. Är det någon som tror att det stannar vid de skattehöjningar de nu har presenterat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar