25 maj 2010

Vänsterns antiamerikanska agenda

Mikael Holmström i Svenska Dagbladet skriver i dag om hur de rödgröna vill att Sverige ska kräva att amerikanska baser runt om i världen ska stängas. Det är en inblandning i andra länders angelägenheter som visar att det är vänsterpartiets gamla antiamerikanska agenda som tagit över socialdemokratisk utrikespolitik. Det är anmärkningsvärt.

Men det allra mest anmärkningsvärda är att vänsterpartiet har fått med sig socialdemokraterna på att fördöma amerikanska baser i länder där de är välkomna men blundar för ryska baser som tvingats på andra länder och som är till för att underminera dem. De rödgröna blundar för ryska intrång i andra länder och kräver att baser som är till för demokratiska länders försvar ska tömmas!

Det innebär att Sverige ska kräva att demokratiska länder som själva för sin säkerhet vill ha amerikansk närvaro ska utelämnas åt de hot som de står inför. De rödgröna blundar inför hoten och kritiserar dem som hotas. Det är en upp- och nervänd utrikespolitik.

Det lämnar fältet fritt för dem som vill hota med militärt våld. Det skulle innebära att Nato inte längre skulle kunna ha den trovärdighet i Europa som amerikans närvaro ger. I Afghanistan vore det slutet för FN´s uppdrag. Och i Sydkorea är det att lämna dörren öppen för Nordkoreas galenskap.

Så ser rödgrön utrikespolitik ut. Ingen kommer att lyssna men många kommer att höra att det är en gammal vänsterpropaganda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar