1 maj 2010

Första maj - manifestation för mer statlig styrning!

Första majdemonstrationer över hela landet påminner om att de socialistiska partierna har en sak gemensamt, nämligen att de vill öka statens makt över medborgarna. De har aldrig demonstrerat för valfri skola eller rätt att välja sjukvård, eller för att apotek ska bedrivas på kundernas villkor. De demonstrerar idag, liksom över allt annars, för att staten ska vara stark över medborgarna.

Nu har vänsterpartiet fått igenom att staten ska subventionera och kontrollera bostadssektorn med ytterligare nära 5 miljarder. Kommunerna ska ha mer pengar oavsett om det behövs eller ej. A-kassan ska vara en ständigt ökande utgift. Skatten på arbete och företagande ska höjas. Och sjukvårdspolitiken ska kontrolleras mer av politiker och mindre av dem som behöver vård.

I dag demonstrerar de inte bara för att staten ska bestämma mer, äga mer och behålla mer av våra inkomster. De demonstrerar för att vi som medborgare ska ha mindre att säga till om. Det är vad de röda fanorna betyder. Och så har det alltid varit. I alla demonstrationståg världen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar