27 maj 2010

Fallande S - Varning för vänsterinflytande

Socialdemokraterna får i dagens opinionsmätning det lägsta stödet sedan 2006 samtidigt som det bara skiljer någon procent mellan blocken. Det finns två saker som man kan säga om detta. Det är socialdemokraterna som nu drabbas av den ansvarslöshet som de går till val på när de tagit vänsterpartierna in i regeringsalternativt.

En politik som medvetet riktar sig mot stockholmarna vinner så klart inte stockholmarna. En politik som bygger på skattehöjningar vinner bara de mest entusiastiska på vänsterkanten, där Mp och V finns. En politik som ska motarbeta alla bilägare vinner bara de som tror att vi löser miljöproblemen genom teknikfientlighet och genom att bekämpa bilism istället för att minska utsläpp. Och minska utsläpp är ju inte det Mp arbetar för när de vill lägga ner Förbifart Stockholm. De vill ju ha in bilarna i köer längs Stockholms gator. Och budgetalternativet, utrikespolitiken och kraven på att korta arbetstiden mitt i krisen, allt detta visar att de rödgröna inte tar och inte kan ta ansvar.

Det andra är att ju svagare som socialdemokraterna nu blir desto starkare blir vänstern inom de rödgröna. Det som socialdemokrater försöker avfärda som drömmar, visioner och utopier i det rödgröna programmet är konkret politik för Mp och V.

Det innebär att om de rödgröna vinner så kommer inte socialdemokraterna om de nu skulle vilja det hindra en politik som slår mot Stockholm, tillväxt, jobben, försvaret och säkerhetspolitiken och inte minst Sveriges trovärdighet i världen. Sahlin har valt att kampanja för att V och Mp ska komma in i regeringen. Och när de gör det kommer det att märkas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar