4 maj 2010

Oppositionen har ingen lösning till Stockholmarnas trafikproblem.

Publicerat i Norrtele Tidning 2010-05-04

En överkörd statsministerkandidat och en opposition som i valet mellan två olika alternativ låter bli att välja. Det är ingen kraftfull bild av de rödgrönas ledare som träder fram när de väljer att låta sin oenighet lösas genom att man inte har någon egen uppfattning. Det är ett mönster vi redan har sett inom utrikespolitiken och vi kommer få se mer av det.

Men resultatet är att oppositionen inte har något eget alternativ till hur huvudstadsregionens trafikproblem ska lösas, annat än den lätt naiva frågeställningen till väljarna om man vill satsa på kollektivtrafik eller motorvägar. En väl fungerande storstadsregion måste ha bådadera och det är en balans som man inte kan folkomrösta med ett ja eller nej.
Alliansen har ett väl förankrat infrastrukturpaket vilket är finansierat och innehåller satsningar på såväl kollektivtrafik som vägtrafik. Oppositionen kommer endast med satsningar på kollektivtrafik och frågan är om de kan finansiera ett ja till Förbifart Stockholm.
Enköping har det. Båstad har det. Värnamo har det. Ljungby har det. Ystad har det. Norrköping, Linköping, Helsingborg, Ängelholm, Södertälje och ännu fler städer har en förbifart. Men där Sverige har som mest trafik, där trafiken mellan norra och södra Sveriges möts och där trafiken i dag går igenom Sveriges största storstadsregion, där viker sig socialdemokraterna för miljöpartiet och vänsterpartiet som gärna ser att bilismen ska strypas genom att tvingas in i Stockholm. De glömmer att de snarare stryper Stockholms tillväxtmöjligeter och försämrar miljön.
De kan inte regera. Bara tycka – och det de tycker är dåligt för Sverige och dåligt för miljön.
Isabella Jernbeck
Riksdagsledamot (M) Sthlms län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar