8 juni 2010

600 försvarsmaktsjobb hotas i kungsängen med oppositionens politik!

Publicerat i Mitti Upplands- Bro
2010-06-08

Den rödgröna oppositionens försvarspolitik hotar framtiden för Livgardet i Kungsängen. I vänsterpartiernas Sverige ska Försvarsmakten varken kunna användas till försvar eller säkerhet, utan istället drabbas av ständiga nedskärningar – nedskärningar som kan hota så mycket som 600 arbetstillfällen i Kungsängen.

Livgardet är idag ett av Sveriges modernaste militära förband. På regementet utbildas värnpliktiga, hemvärnssoldater och de cirka 1 800 soldater och officerare som årligen gör utlandstjänst. Här finns även Försvarets internationella centrum, Swedint, där man bedriver avgörande kursverksamhet för svenska och internationella deltagare kring fredsbevarande operationer. För Sveriges försvarsförmåga och kompetensen för våra soldater i utlandstjänst är Livgardet och Swedint en stark resurs.
Det tycker dock inte vänsterpartierna, som vill spara 2 miljarder per år på försvaret. Bland annat förbandsanslagen, som gör det möjligt för våra soldater att kunna öva och piloterna att få flyga, ska bantas med 750 miljoner kronor om Sverige byter regering i höst. Det är besparingar som vore förödande för både Livgardet och övriga Försvarsmakten – som i längden skulle leda till svarta hål i ekonomin och behov av att lägga ner förband som just Livgardet. Det hotar så mycket som 600 eller flera arbetstillfällen i Kungsängen.
Vänsterpartierna vill dessutom reducera Sveriges fredsfrämjande insatser utomlands och avbryta Sveriges ledande ansvar för den Nordiska Stridsgruppen (NBG) 2011. I längden skulle detta inte bara vara ett svek mot Sveriges internationella solidaritet och trovärdighet – det riskerar dessutom framtiden för Swedint.
Moderaterna och alliansregeringen har sedan 2006 lyckats skapa ett försvar med balans i sin ekonomi. Med ett flexibelt, tillgängligt och användbart försvar har vi lagt grunden för en modern och trovärdig försvarspolitik – utan nedskärningar och nedläggningar.
Isabella Jernbeck
Riksdagsledamot (M)
Ledamot i Försvarsutskottet
Karin Enström
Riksdagsledamot (M)
Ledamot i Försvarsutskottet
Iréne Seth (M)
Oppositionsråd, Upplands-Bro Kommun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar