16 juni 2010

Företagande måste vara prioriterade frågor

Många frågor är viktiga men för mig är några viktigare än andra. Det gäller respekten för människors val, och vår rätt att själva bestämma över hur vi lever våra liv. En annan fråga gäller hur vi tar oss ur krisen och ser till att människor får jobb, kan försörja sig själva och sina egna och hur vi gynnar företagande.

Utan företagande får vi inga nya jobb. Utan fler företagare får vi inte fler arbetsgivare. Utan fler arbetsgivare får vi inte fler arbetstagare. Så enkelt är det.

De rödgröna säger att de vill värna företag men förslagen gynnar inte företagare. Men utan företagare finns inga företag. Det handlar alltid om att öppna upp för enskilda människors initiativ och företagsamhet. Så många som möjligt och ju enklare vi gör det desto fler blir det.

-Minska byråkrati. -Göra det enklare att driva företag över gränserna i EU. -Öppna upp fler områden för företagande. -Öka konkurrensen. -Underlätta för sparande och investeringar. Företagande är det som driver oss framåt, genom nya idéer och tankar. Vad det handlar om är att öppna upp för nya idéer och möjligheter. De rödgröna vill hellre styra över både idéer och nytänkande. Men då får vi det nytänkande som kommer när Ohly, Sahlin och Wetterstrand sätter sig ner. Och det brukar mest bli mer skatter och statligt styrande där det är politiker som sätter agendan och beslutar om hur andra ska leva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar