23 juni 2010

Sverige bäst i klassen!

Finanspolitisk debatt i Riksdagen idag. Ulla Andersson (V) säger: Vi måste se till att människor får anständiga ekonomiska villkor igen. Tomas Östros (S) pratar om de dystra förutsättningarna för Sverige med skattesänkningar som kostat svenskarna miljarder.

-Är det ngn som känner igen sig? Här står vi nu som det enda landet i EU med en tillväxt på 3,7% , 4 ggr högre än övriga EU-länder. En statsskuld som är 60 miljarder lägre än 2006.
Alliansregeringen har infört 4 jobbskatteavdrag som har gett alla kraftigt sänkta inkomstskatter – som innebär mellan 1300-1700 kr mer i plånboken varje månad. ( det är dessa miljarder S säger har kostat oss – när det i själva verket är pengar tillbaka till skattebetalare.)

Regeringen har gjort det lönsammare att driva företag och mer lönsamt att arbeta – helt avgörande för att öka tillväxten och skapa nya jobb. Ett arbete som måste fortsätta under nästa mandatperiod .

Hoten är allvarliga om de röd-gröna kommer till makten. Förslagen med straffskatt på utbildning och företag, ungdomsskatt, kilometerskatt och en nedmontering av arbetslinjen skulle få förödande konsekvenser för svensk ekonomi och välfärd. En tillbakagång av reformer ger en kostnadschock.
Vi kan se effekterna av socialdemokratisk politik i Spanien, Portugal, Grekland och Storbritannien - länder som idag har stora föra att inte säga förödande problem där man blir tvingad till omfattande sparreformer och får sänka löner och höja pensionsåldern.

Låt oss slippa se en sådan utveckling i Sverige !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar